Γκάμον καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
ΓΚΑΜΟΝ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ 
Από τον Αντρέα Καβάζη
 
ΥΛΙΚΑ:
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΜΟΝ:
  • 1 μέτριο γκάμον
  • ¼ φλ. Χυμό ανανά
  • ¼ φλ. Χυμό πορτοκάλι 
  • ½ φλ. Σανγκριά
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κομμάτια φλούδα πορτοκαλιού
  • 3-4 κ.σ. μέλι
 
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: 
  • 1 κ.σ. ηλιανθέλαιο
  • 6-7 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα ανανά
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:
  • 3 μεγάλες πατάτες  
  • 1 μέτριο κολοκάσι
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομ. σχινόπρασο
  • Αλάτι - πιπέρι