"Γλυτζ̆ιστά" του Καραβά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
ΤΑ «ΓΛΥΤΖΙΣΤΑ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑ
Από την Μαριλένα Ιωαννίδου
ΥΛΙΚΑ:
 
Σιρόπι:
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • κανέλα και γαρύφαλλα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 250 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 10 γρ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 90 γρ. λάδι
  • 250 γρ.  νερό
  • Λάδι για τηγάνισμα