Skip to main content
x

Πλατεία Ελευθερίας: Οι «24 ΩΡΕΣ» αποκαλύπτουν τα μυστικά και τις «συμπληγάδες» της...

Mέσα από ντοκουμέντα, οι «24 ΩΡΕΣ» ανοίγουν το κουτί της ιστορίας και αναδεικνύουν την πορεία της Πλατείας Ελευθερίας, καταλήγοντας στη σημερινή της μορφή. Ποιους δίχασε; Ποιους πλήγωσε; Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι το συνολικό αποτέλεσμά της δημιούργησε αισθήματα περηφάνιας…

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά, μεταξύ άλλων, τον Κύπριο Αρχιτέκτονα του έργου, κ. Χρίστο Πασά, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό του διεθνούς φήμης γραφείου της Ζάχα Χαντίτ.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο Αρχιτέκτονα που μετρά πολλά διάσημα έργα ανά την υφήλιο και μιλά στις «24 ΩΡΕΣ» για την εμπειρία του σχετικά με την Πλατεία Ελευθερίας, τις δυσκολίες αλλά και τα κρυμμένα μυστικά του έργου που αποκαλύπτονται στον φακό της εκπομπής.

Επίσης, η ομάδα συναντά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Lois Builders, η οποία ολοκλήρωσε το έργο μέσα από συμπληγάδες. Ο Νικόλας Λοής άφησε για ένα διάστημα το γραφείο του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και έστησε ένα πρόχειρο «στρατηγείο» επί τόπου.

Ποια είναι λοιπόν, η ιστορία της Πλατείας Ελευθερίας -από τα παλιά χρόνια- και πώς οδηγηθήκαμε στο σήμερα;

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε ένα αποκαλυπτικό επεισόδιο - ντοκουμέντο για τη γνωστή πλατεία της πρωτεύουσας που είναι άρρηκτα συνδεμένη με την ιστορία της Λευκωσίας και ολόκληρου του νησιού. Εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, επεισόδια, κοινωνικές επαφές και κάθε λογής συναισθήματα άφησαν εκεί τα ίχνη τους.

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
28/03/2024 11:11
Τι συμβαίνει με τους δύο πρωταγωνιστές του Σασμού;
Ψυχαγωγία
28/03/2024 10:48
Όλες οι αποκαλύψεις