Skip to main content
x

100 επεισόδια «24 ΩΡΕΣ» Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον Ανδρέα Προδρόμου, τον ήρωα της μοιραίας πτήσης της Ήλιος… Αδημοσίευτες φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες βλέπουν για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας

 

100 επεισόδια κλείνουν οι «24 ΩΡΕΣ» και αφιερώνουν την εκπομπή στον ιπτάμενο φροντιστή Ανδρέα Προδρόμου, τον ήρωα της μοιραίας πτήσης της Ήλιος, που συνετρίβη πριν από 15 χρόνια στο Γραμματικό, και μέχρι την υστάτη προσπαθούσε να σώσει 121 ψυχές.  Για πρώτη φορά βλέπουμε τον χειριστή του F16, Σμηναγό Παναγιώτη Σταθόπουλο, να περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης και την επικοινωνία του με τον Ανδρέα.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 21:20 στον ALPHA Κύπρου, o δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου επιστρέφει με ένα ιδιαίτερο και συγκινητικό επεισόδιο. Σε πανελλήνια αποκλειστικότητα, μιλά ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Ανδρέα και δεν είναι άλλος από τον χειριστή του F16 Σμηναγό Παναγιώτη Σταθόπουλο, ο οποίος λύνει τη σιωπή του για όσα βίωσε. Παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους συγγενείς των 121 νεκρών, ενώ σε πρώτο πλάνο έρχονται και τα αδέλφια του, Ελένη και Χριστόδουλος, καθώς και ο Χρίστος, ένας από τους κολλητούς του.

Ο Ανδρέας σπούδασε πιλότος κάνοντας το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Εργάστηκε στην εταιρεία ΗΛΙΟΣ ως αεροσυνοδός, περιμένοντας να ανοίξει θέση πιλότου για να βρεθεί στο πηδάλιο ενός μεγάλου αεροσκάφους.

Η μοίρα "πραγματοποίησε" τον πόθο του, αλλά μέσα στις χειρότερες συνθήκες. Ο Ανδρέας ήταν on call και βρέθηκε την τελευταία στιγμή στην πτήση. Κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του και επιχείρησε να προσγειώσει το αεροσκάφος με ηρωικές προσπάθειες. Ωστόσο, οι συγκυρίες και η έλλειψη καυσίμων... δεν του το επέτρεψαν. Στην ίδια πτήση βρισκόταν και η σύντροφος του, Χάρις, η οποία ήταν αεροσυνοδός και σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ήταν δίπλα του σε εκείνες τις απέλπιδες προσπάθειες. 

Αν και η τραγωδία της Ήλιος αποτελεί μια ανοικτή πληγή μέχρι και σήμερα, στη συνείδηση όλων των πολιτών ο Ανδρέας παραμένει ο ήρωας αυτής της ιστορίας.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, οι «24 ΩΡΕΣ»  αφιερώνουν το 100ό επεισόδιο στον Ανδρέα Προδρόμου, τον ήρωα της μοιραίας πτήσης της Ήλιος, που προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να σώσει 121 ψυχές.

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
29/03/2024 11:35
Οι σπάνιες φωτογραφίες της κόρης της που δημοσίευσε με αφορμή τα γενέθλιά της
Ψυχαγωγία
29/03/2024 11:10
Μετά το video clip της τραγουδίστριας οι δύο καλλιτέχνες ήρθαν αρκετά κοντά
Ψυχαγωγία
29/03/2024 10:03
Ο καταξιωμένος σχεδιαστής που ετοιμάζει πυρετωδώς τα ρούχα της 17χρονης
Ψυχαγωγία
29/03/2024 15:46
Πότε θα βαπτιστεί ο μικρός Άρης;