Skip to main content
Box Office
Action, Adventure, Thriller
Graham Yost
Jan de Bont
Keanu Reeves
Dennis Hopper
Sandra Bullock
116'

Οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες Τζακ Τρέιβεν και Χάρι Τεμπλ ματαιώνουν μια απόπειρα ενός βομβιστή να κρατήσει ένα ασανσέρ γεμάτο με ανθρώπους, ζητώντας λύτρα. Στριμώχνουν το βομβιστή, αλλά αυτός αρπάζει το Χάρι. Ο Τζακ πυροβολεί το Χάρι στο πόδι, αναγκάζοντας τον βομβιστή να τον απελευθερώσει. Ο βομβιστής καταφέρνει να του ξεφύγει, αλλά τελικά πεθαίνει μετά από μια έκρηξη. Οι Τζακ και Χάρι λαμβάνουν επαίνους και μετάλλια από τον ανώτερό τους, τον Υπαρχηγό "Μακ" ΜακΜάον.

Αργότερα, ο Τζακ βλέπει ένα λεωφορείο εκτός υπηρεσίας, μόνο με τον οδηγό μέσα, να εκρήγνυται. Ο (απρόσμενα ζωντανός) βομβιστής επικοινωνεί μαζί του από έναν τηλεφωνικό θάλαμο, εξηγώντας ότι μια παρόμοια βόμβα έχει τοποθετηθεί σε ένα άλλο λεωφορείο, η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν αυτό ξεπεράσει τα 50 μίλια / 80 χιλιόμετρα την ώρα και θα εκραγεί όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 50 μίλια την ώρα. Ο βομβιστής ζητά λύτρα και δηλώνει ότι η βόμβα θα εκραγεί και αν κάποιος από τους επιβάτες δραπετεύσει. Ο Τζακ ειδοποιεί τον Χάρι και τρέχει μέσα στην κίνηση να προλάβει να επιβιβαστεί στο λεωφορείο ενώ αυτό κινείται. Ωστόσο, το λεωφορείο έχει μόλις ξεπεράσει τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι που σημαίνει ότι η βόμβα είναι οπλισμένη. Ο Τζακ εξηγεί την κατάσταση στον οδηγό, τον Σαμ, αλλά τότε ένας πανικόβλητος μικροεγκληματίας, επιβάτης του λεωφορείου, φοβούμενος ότι ο Τζακ ήρθε για αυτόν και θα τον συλλάβει, πυροβολεί με το όπλο του και τραυματίζει ακούσια τον Σαμ. Μια άλλη επιβάτης, η Άνι Πόρτερ, παίρνει τη θέση του Σαμ στο τιμόνι. Ο Τζακ ανοίγει ένα καπάκι στο πάτωμα, εξετάζει τη βόμβα που βρίσκεται κάτω από το λεωφορείο και τηλεφωνεί στο Χάρι, ο οποίος χρησιμοποιεί στοιχεία για να αναγνωρίσει τον βομβιστή ως πρώην αστυνομικό.

Η αστυνομία φροντίζει να υπάρχει ένας άδειος δρόμος για το λεωφορείο. Ο Μακ επιμένει να μεταφορτώσουν τους επιβάτες σε ενα φορτηγό με μια σανίδα, αλλά ο Τζακ προειδοποιεί για τις απαιτήσεις του βομβιστή. Τότε ο βομβιστής τηλεφωνεί και επιτρέπει στους αστυνομικούς να πάρουν τον τραυματισμένο Σαμ, αλλά πυροδοτεί έναν άλλο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει στα μπροστινά σκαλιά του λεωφορείου, όταν ένας άλλος επιβάτης επιχειρεί να δραπετεύσει, ο οποίος πέφτει από το λεωφορείο και σκοτώνεται. Λίγο μετά, ο Τζακ μαθαίνει ότι ο αυτοκινητόδρομος στον οποίο κινούνται είναι ημιτελής, καθώς λείπει ένα κομμάτι 15 μέτρων σε μια γέφυρα, πείθει την Άνι να αυξήσει ταχύτητα και το λεωφορείο πηδάει το κενό και συνεχίζει. Ο Τζακ δίνει οδηγίες στην Άνι να κατευθυνθεί στο κοντινό Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ώστε να οδηγούν εύκολα στους αεροδιαδρόμους. Εν τω μεταξύ, ο Χάρι έχει μόλις αναγνωρίσει τον βομβιστή ως τον Χάουαρντ Πέιν, έναν συνταξιοδοτημένο αξιωματικό της ομάδας απενεργοποίησης βομβών. Μια ομάδα αστυνομικών κατευθύνονται στο σπίτι του, αλλά το σπίτι είναι γεμάτο με εκρηκτικά και όλη η ομάδα μαζί με τον Χάρι σκοτώνονται.

Ο Τζακ επιχειρεί να απενεργοποιήσει τη βόμβα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Αμέσως μετά μαθαίνει από τον βομβιστή για το θάνατο του Χάρι και, σε κατάσταση αμόκ, διαλύει το κινητό του, ενώ η Άνι προσπαθεί να τον παρηγορήσει. Τότε ο Τζακ ανακαλύπτει την κρυφή κάμερα από την οποία τους παρακολουθεί ο Χάουαρντ. Ο Μακ βάζει ένα τοπικό συνεργείο ειδήσεων να καταγράψει τη μετάδοση και μετά να την αναμεταδόσουν σε συνεχή ρυθμό για να ξεγελάσουν τον Χάουαρντ. Μόλις αρχίζει η αναμετάδοση, οι επιβάτες δραπετεύουν πριν τελειώσει η βενζίνη. Η διάσωση των επιβατών διακόπτεται από ένα σκασμένο λάστιχο, ενώ μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται ακόμα μόνο οι Τζακ και Άνι. Οι δυο τους "μπλοκάρουν" το γκάζι και το τιμόνι, επιτρέποντας στο λεωφορείο να συνεχίσει να κινείται και δραπετεύουν πηδώντας από το λεωφορείο με μια σανίδα. Το λεωφορείο πέφτει πάνω σε ένα άδειο αεροπλάνο Boeing 707 και ανατινάζονται και τα δύο μαζί.

Ο Τζακ και η Άνι πηγαίνουν στην πλατεία Πέρσινγκ, το σημείο που θα παραδίδονταν τα λύτρα. Ωστόσο, συνειδητοποιώντας ότι ξεγελάστηκε, ο Χάουαρντ υποδύεται τον αστυνομικό και αρπάζει την Άνι. Όταν τα λύτρα παραδίδονται σε έναν κάδο απορριμάτων, κανείς δεν εμφανίζεται να τα πάρει. Ο Τζακ ανακαλύπτει μια τρύπα κάτω από τον κάδο, που οδηγεί στην κόκκινη γραμμή του μετρό. Ο Τζακ βρίσκει τους Χάουαρντ και Άνι, αλλά στο μεταξύ ο Χάουαρντ της έχει φορέσει ένα γιλέκο με εκρηκτικά, τα οποία θα εκραγούν αν πατηθεί ο πυροκροτητής που κρατάει ο Χάουαρντ. Ο Χάουαρντ μπαίνει μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό και δένει με χειροπέδες την Άνι σε ένα στύλο. Ο Τζακ καταφέρνει να μπει μέσα στο βαγόνι την τελευταία στιγμή. Ο Χάουαρντ σκοτώνει τον οδηγό του τρένου και μαζί με τον Τζακ παλεύουν στην οροφή του βαγονιού. Ο Τζακ πιέζει το κεφάλι του Χάουαρντ σε ένα επερχόμενο σήμα και τον αποκεφαλίζει. Καθώς δεν μπορούν να σταματήσουν το τρένο, ο Τζακ αυξάνει την ταχύτητα στο μέγιστο για να το εκτροχιάσει. Το τρένο εκτροχιάζεται όταν φτάνει σε έναν σταθμό υπό κατασκευή και βγαίνει στην επιφάνεια. Ο Τζακ και Άνι καταφέρνουν να επιβιώσουν και φιλιούνται παθιασμένα, ενώ ο κόσμος τριγύρω τους, τους τραβάει φωτογραφίες.

Προτεινόμενες ταινίες
Δραματική, Βιογραφική
Ελληνικές
Βιογραφική
Ελληνικές
Δραματική
Box Office
Θρίλερ
Box Office
Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
29/11/2022 17:55
Η αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή και την απώλεια της μητέρας του
Ψυχαγωγία
29/11/2022 14:45
Η σχέση τους πέρασε από 40 κύματα
Ψυχαγωγία
29/11/2022 08:30
Ο παρ' ολίγον βιασμός κοριτσιών στην Λευκωσία και η σωτήρια παρέμβαση της Κύπριας ηθοποιού