Microsites Menus
Κρεμώδης Κοτόσουπα με Κάρυ και Λαχανικά
Από τις Fella Twins
Αυτή η κρεμώδης κοτόσουπα με κάρυ συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά, τρυφερό κοτόπουλο και βελούδινη υφή από γάλα καρύδας. Ιδανική για ζεστά και χορταστικά γεύματα, γεμάτη θρεπτικά λαχανικά και πλούσια γεύση.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε κύβους
- 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. αλέυρι βρόμης
- 1200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη (6 γρ.)
- 2 κ.γ. garam masala (4 γρ.)
- 400 ml γάλα, χαμηλών λιπαρών
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι βρόμης και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το κοτόπουλο, τον αρακά,το κάρυ και το garam masala.
- Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το γάλα. Αφήνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστό.