Skip to main content
x

Κρεμώδης Κοτόσουπα με Κάρυ και Λαχανικά

Από τις Fella Twins

Αυτή η κρεμώδης κοτόσουπα με κάρυ συνδυάζει αρωματικά μπαχαρικά, τρυφερό κοτόπουλο και βελούδινη υφή από γάλα καρύδας. Ιδανική για ζεστά και χορταστικά γεύματα, γεμάτη θρεπτικά λαχανικά και πλούσια γεύση.

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε κύβους 
  • 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά
  • 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. αλέυρι βρόμης
  • 1200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη (6 γρ.)
  • 2 κ.γ. garam masala (4 γρ.)
  • 400 ml γάλα, χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι βρόμης και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κοτόπουλο, τον αρακά,το κάρυ και το garam masala.
  7. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  8. Ρίχνουμε το γάλα. Αφήνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστό.