Skip to main content
x

Μπράουνις γλυκοπατάτας χωρίς αλεύρι

Από τις Fella Twins

 

Υλικά:

  • 250 γρ. βρασμένη γλυκοπατάτα, πολτοποιημένη
  • 200 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. μέλι
  • ½ κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Μία πρέζα κανέλα
  • Μία πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 30 γρ. πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
  • Φράουλες

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρασμένη γλυκοπατάτα, το βούτυρο αμυγδάλου, τα αυγά και το μέλι.
  • Προσθέστε τη σκόνη βανίλιας, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια.
  • Ψήστε για 30-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
  • Αφήστε να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη, ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λείος ομοιογενής χυλός.
  • Απλώστε την επικάλυψη πάνω από τα μπράουνις. Προσθέστε τις φράουλες και απολαύστε!