Microsites Menus
Μπράουνις γλυκοπατάτας χωρίς αλεύρι
Από τις Fella Twins
Υλικά:
- 250 γρ. βρασμένη γλυκοπατάτα, πολτοποιημένη
- 200 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- 2 αυγά
- 150 γρ. μέλι
- ½ κ.γ. σκόνη βανίλιας
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- Μία πρέζα κανέλα
- Μία πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 30 γρ. πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
- Φράουλες
Μέθοδος εκτέλεσης
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρασμένη γλυκοπατάτα, το βούτυρο αμυγδάλου, τα αυγά και το μέλι.
- Προσθέστε τη σκόνη βανίλιας, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια.
- Ψήστε για 30-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Αφήστε να κρυώσει.
- Για την επικάλυψη, ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει λείος ομοιογενής χυλός.
- Απλώστε την επικάλυψη πάνω από τα μπράουνις. Προσθέστε τις φράουλες και απολαύστε!