Microsites Menus
Σουβλάκι με χούμους και σαλάτα
Από τις Fella Twins
Υλικά:
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο απαλό
- Χυμό από δύο λεμόνια
- 1 πρέζα πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το κοτόπουλο σουβλάκι:
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβάκια
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Ρύζι μπασμάτι ή πίτα ολικής αλέσεως
- Αγγουράκι, κομμένο σε φέτες
- Μαρούλι, κομμένο
- Μαύρες ελιές, ροδέλα
- Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Φέτα, κομμένη σε κυβάκια
Μέθοδος εκτέλεσης
Για το χούμους:
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το χούμους. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.
Για το κοτόπουλο σουβλάκι:
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο μας παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά για να ψηθούν.
Για την σύνθεση:
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.