Microsites Menus
Chicken parmιgiana tacos
(ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- αλάτι
- Πιπέρι
Για τα τάκος:
- 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1 κ.σ κινέζικη φρυγανιά (πάνκο)
- 1 αυγό
- 4 μεσαίες τορτίγιες
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (+ επιπλέον για το σερβίρισμα)
- 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Για την σάλτσα ντομάτας, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε να σοταριστέι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ενώ ετοιμάζουμε τα tacos.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, τη φρυγανιά (πάνκο), το αυγό, την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Παίρνουμε κάθε τορτίγια και απλώνουμε περίπου 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα κοτόπουλου πάνω της, δημιουργώντας μια επίπεδη στρώση.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε τις τορτίγιες με την πλευρά του κοτόπουλου προς τα κάτω και πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 3–4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, μετά τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Στην πλευρά που είναι το ψημένο πλεον κοτόπουλο, απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας πάνω από κάθε τορτίγια και βάζουμε 2 κομμάτια μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε 1 λεπτό τα τυριά να λιώσουν.
- Σερβίρουμε τα tacos γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα.
Φαρφάλες με κρέμα παντζαριού
(leftover Συνταγή)
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά:
- 300 γρ. φαρφάλες
- 1 κύβος ζωμό λαχανικών
- 2 μέτρια παντζάρια (βρασμένα και καθαρισμένα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χύμο απο ½ λεμόνι
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις φαρφάλες σε ζεστό νερο με ζωμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Παράλληλα, στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα βρασμένα παντζάρια, την μισή ποσότητα παρμεζάνας,μαζί με την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμο λεμονιου, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
- Στραγγίζουμε τις φαρφάλες, κρατώντας περίπου ⅓ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
- Ρίχνουμε τις φαρφάλες πίσω στην κατσαρόλα που έβρασαν, μαζι με τον πουρέ παντζαριού και αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο από το ζωμό του βρασίματος.
- Προσθέτουμε την επιπλέον παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με καρύδια ψιλοκομμένα από πάνω.
Τιραμισού με leftover τσουρέκι
(leftover συνταγή)
Μερίδες: περίπου 8 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Υλικά:
- 4 κρόκοι αυγών
- 240 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 800 γρ. μασκαρπόνε
- 1 κ.σ. παλαιωμένη κουμανταρία (ή Marsala κρασί)
Για τη σύνθεση και το σερβίρισμα:
- ½ τσουρέκι
- 400 ml espresso
- 1 κ.σ κακάο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το τσουρέκι σε κυβάκια, το απλώνουμε σε ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα, γύρω στα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ραντίζουμε τα κυβάκια τσουρεκιού με τον espresso.
- Στρώνουμε μια στρώση από τα κυβάκια τσουρεκιού σε ένα ταψί ή μπολ και καλύπτουμε με την κρέμα, απλώνοντας ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει και να αρωματιστεί από τον καφέ.
- Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με κακάο.