Microsites Menus
Κριθαρότο με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια και παρμεζάνα (γρήγορο/ζυμαρικά)
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10’
Μαγείρεμα: 25’
Υλικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 200 γρ κριθαράκι
- 150 γρ ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 80 γρ λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) ** ΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ
- 700 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- 30 γρ βούτυρο
- 50 γρ παρμεζάνα (τριμμένη) + 2 κ.σ έξτρα για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Σπιτικές λιαστές ντομάτες στον φούρνο
Μερίδες: 2 βαζάκια
Προετοιμασία: 15’
Ψήσιμο: 3–4 ώρες στους 100°C
Υλικά
- 1 κιλό ντοματίνια
- 2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
- 1 κ.γ ξερό θυμάρι
- 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
- ελαιόλαδο για φύλαξη
Κοτόπουλο cacciatore ( οικονομικό/ κρέας)
Μερίδες: 3
Προετοιμασία: 15’
Μαγείρεμα: 50’
Υλικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κ.σ πελτές ντομάτας
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- ½ κ.γ θυμάρι ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
Κέικ πορτοκαλιού με σιμιγδάλι (οικονομικό/γλυκό)
Μερίδες: 10–12
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 40 λεπτά
Υλικά για το σιρόπι και τις φέτες πορτοκαλιού:
- 2 πορτοκάλια μεγάλα
- 100 ml νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
Υλικά για το κέικ:
- 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ φυστίκι αιγίνης ( για το σερβίρισμα)