Skip to main content
x

Κριθαρότο με λιαστές ντομάτες, φρέσκα ντοματίνια και παρμεζάνα (γρήγορο/ζυμαρικά)

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10’
Μαγείρεμα: 25’

 

Υλικά

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 200 γρ κριθαράκι
  • 150 γρ ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 80 γρ λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) ** ΔΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ 
  • 700 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 30 γρ βούτυρο
  • 50 γρ παρμεζάνα (τριμμένη) + 2 κ.σ έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Σπιτικές λιαστές ντομάτες στον φούρνο

Μερίδες: 2 βαζάκια
Προετοιμασία: 15’
Ψήσιμο: 3–4 ώρες στους 100°C

 

Υλικά

  • 1 κιλό ντοματίνια 
  •  2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
  • 1 κ.γ ξερό θυμάρι
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • ελαιόλαδο για φύλαξη

 

Κοτόπουλο cacciatore ( οικονομικό/ κρέας)

Μερίδες: 3
Προετοιμασία: 15’
Μαγείρεμα: 50’

 

Υλικά

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κ.σ πελτές ντομάτας
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • ½  ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • ½  κ.γ θυμάρι ξηρό 
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 

Κέικ πορτοκαλιού με σιμιγδάλι (οικονομικό/γλυκό)

Μερίδες: 10–12

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 40 λεπτά

 

Υλικά για το σιρόπι και τις φέτες πορτοκαλιού:

  • 2 πορτοκάλια μεγάλα
  • 100 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη

 

Υλικά για το κέικ:

  • 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ φυστίκι αιγίνης ( για το σερβίρισμα)