Skip to main content
x

Πικάντικο γλασαρισμένο κοτόπουλο με δροσερή σαλάτα 

Μερίδες: 3-4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά 

 

Υλικά :

Για το κοτόπουλο:

  • 600 γρ μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 4 κ.σ sweet chilli σως
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ
  • 2 κ.σ. Soy σως (Light)
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5 γρ τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/3 κ.γ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για την σαλάτα:

  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • ½ κρεμμύδι κόκκινο, σε φέτες
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια (ψημένη , απο το βαζάκι)
  • 1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Για την μαρινάδα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το sweet chilli σως, τον χυμό λάιμ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το τζίντζερ, μπούκοβο και λίγο πιπέρι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, τους ανακατεύουμε στο μείγμα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτα ( η ιδανικά 1 ώρα .
  2. Για την σαλάτα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι, τη πιπεριά φλωρίνης, την πιπεριά τσίλι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε το κοτόπουλο ως έχει στο τηγάνι χωρίς να ανακατεύουμε διαρκως, έτσι ώστε να κάνει κρούστα απ’ έξω το κοτόπουλο. Αλλιώς περνάμε τους κύβους κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκι, τα οποία έχουμε προηγουμένως μουσκέψει σε νερό για 10 λεπτά. Ψήνουμε στο τηγάνι  για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. 
  4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά με τη σαλάτα.


    Σαλάτα με Ρεβύθια 

 

Μερίδες: 2-3 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: -

Χρόνος αναμονής: -

 

Υλικά:

  • 200 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1/3 μάτσα σπανάκι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος
  • 80 γρ. φέτα (50 γρ. μέσα στην σαλάτα και 30 γρ. από πάνω) 
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • 1/3 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι  

 

Εκτέλεση:

1.Κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι σε μικρούς κύβους και το σπανάκι χοντροκομμένο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον κόλιανδρο.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ρεβύθια, τα κομμένα λαχανικά και τα μυρωδικά.

3.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 50 γρ. φέτα, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι απευθείας στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

4.Προσθέτουμε τη φέτα από πάνω και σερβίρουμε.



Η αγαπημένη μου μηλόπιτα- κέικ όλων των εποχών 

Μερίδες: 8-10 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

 

Υλικά για τα μήλα:

  • 5 μήλα 
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)

Υλικά για τη κεικ:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεσαία αυγά
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Αλάτι

Για το σιρόπιασμα:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (παγωμένη απο το ψυγείο)