Microsites Menus
Γαρίδες σαγανάκι
(γρήγορη συνταγή)
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτα
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτα
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- 1/2 κ.γ. Ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε τις γαρίδες σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά και τις αφαιρούμε.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2 λεπτά, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
- Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις αφήνουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει.
- Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και μπούκοβο.
Πίτα με σολομό και λεμόνι
(leftover συνταγή )
Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά
Υλικά:
- ½ μαρούλι κυπριακό, ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 μικρές πίτες
- 150 γρ. κρύος ψημένος φρέσκος σολομός, χωρίς πέτσα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο μαρούλι και το αγγούρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ συνδυάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον σολομό στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά, θρυμματιζοντας τον ελαφρώς.
- Ψήνουμε τις πίτες σε τηγάνι ή φούρνο για 2–3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
- Κόβουμε τις πίτες στη μέση και γεμίζουμε με το μείγμα σαλάτας και σολωμού.
Energy balls με μπανάνα και σοκολάτα
Μερίδες: περίπου 18 μπαλάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά:
- 1 ½ φλ. πούδρα αμυγδάλου
- 8 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 100 γρ. chips μπανάνας
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ φλ. σταγόνες κουβερτούρας (mini chocolate chips)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα chips μπανάνας μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα. Και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Μέσα στο μπολ προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, τους χουρμάδες, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά, ελέγχοντας αν το μείγμα μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρώς, μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.