Skip to main content
x

Γαρίδες σαγανάκι

(γρήγορη συνταγή)

 

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτα

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτα 

 

 Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • 1/2 κ.γ. Ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο

 

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά και τις αφαιρούμε.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2 λεπτά, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  3. Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις αφήνουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει.
  5. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και μπούκοβο.

 

Πίτα με σολομό και λεμόνι 

(leftover συνταγή )

 

Μερίδες: 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά

 

Υλικά:

  • ½ μαρούλι κυπριακό, ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 μικρές πίτες
  • 150 γρ. κρύος ψημένος φρέσκος σολομός, χωρίς πέτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο μαρούλι και το αγγούρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε άλλο μπολ συνδυάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τον σολομό στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά, θρυμματιζοντας τον ελαφρώς.
  4. Ψήνουμε τις πίτες σε τηγάνι ή φούρνο για 2–3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  5. Κόβουμε τις πίτες στη μέση και γεμίζουμε με το μείγμα σαλάτας και σολωμού.

 

Energy balls με μπανάνα και σοκολάτα

Μερίδες: περίπου 18 μπαλάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

 

Υλικά:

  • 1 ½ φλ. πούδρα αμυγδάλου
  • 8 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • 100 γρ. chips μπανάνας
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλ. σταγόνες κουβερτούρας (mini chocolate chips)

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα chips μπανάνας μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα. Και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, τους χουρμάδες, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά, ελέγχοντας αν το μείγμα μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.
  3. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρώς, μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.