Microsites Menus
ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ (leftover)
Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και ροδάκινα
Μερίδες: 2-3
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 200 γρ. ψημένο κοτόπουλο
- ½ iceberg
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 ροδάκινο
- 1 καλαμπόκι στα κάρβουνα ή στο γκριλ
- 1 αγγουράκι
- 2 κ.σ κόλιανδρο
Για το dressing:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Carrot cake με γλάσο τυριού και λευκής σοκολάτας (leftover/dessert)
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Υλικά
Για το κέικ
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 4 καρότα μέτρια τριμμένα + 1 μεγάλο μήλο κόκκινο τριμμένο (Hack: Μπορείς να βάλεις το καρότο και το μήλο στο μπλέντερ μαζί με μισό ποτήρι νερό και να το περάσεις από το σουρωτήρι - έτσι θα κάνεις χυμό για να πιεις και θα έχεις και έτοιμο, τριμμένο το μήλο με το καρότο σου)
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 125 ml ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ κανέλα
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 350 γρ. τυρί κρέμα
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 175 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη