Skip to main content
x

Viral wrap κολοκυθιού 

Μερίδες: 2

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

 

Υλικά:

  • 1 κολοκυθάκι μεγάλο
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 100 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ⅓ μαρούλι κυπριακό
  • 1 αγγουράκι, κομμένο σε στικ
  • ½ κ.γ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές φέτες με μαντολίνο η μαχαίρι.
  2. Στρώνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα ορθογωνίου (περίπου 10x12 εκ.) και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  3. Ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν εύκαμπτες οι ‘τορτίγιες’.
  4. Εντωμεταξύ, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 4–5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Βγάζουμε τις βάσεις κολοκυθιού από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Τοποθετούμε στο κέντρο της κάθε ‘τορτίγιας’ κοτόπουλο,  ντοματίνια,  φύλλα μαρουλιού και το αγγουράκι.
  7. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

 

Κις λορέν με βάση πατάτας (leftover/ πρωινό)

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

 

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες (περίπου 400 γρ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 3 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (70 γρ.) ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (100 γρ.) ψιλοκομμένη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αν υπάρχει φλούδα στις leftover πατάτες μας, τις ξεψλουδίζουμε.
  2. Σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 28 εκ.), πιέζουμε καλά με ποτήρι τις πατάτες ούτος ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση τάρτας (να καλύπτει καλά τα τοιχώματα). Αν χρειαστεί πιέζουμε και με τα δάχτυλα μας για να έχει ομοιόμορφο πάχος. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρώμα.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε αντικολλητικό τηγάνι για 3–4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, προσθέτουμε τη γραβιέρα, το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα λαχανικά, μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.

 

Γκρανόλα στο air fryer ( γρήγορο/ πρωινό)

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά

 

Υλικά:

  • 100 γρ. (1 φλ.) νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ καρύδα σε flakes
  • 2 κ.σ chips μπανάνας
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορος
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορος
  • 3 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 3 κ.σ. μέλι 
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε στους 170-175°C για 10 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές βάζο.
  3. Είναι ιδανικό για topping πάνω σε γιαούρτι ή acai bowls.