Microsites Menus
Μακαρόνια με σολομό και γαρίδες
Από τις Fella Twins
Υλικά:
Για τα μακαρόνια
- 300 γρ. μακαρόνια, ξηρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού, χωρίς δέρμα
- 500 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες και καθαρισμένες
- Μια πρέζα αλάτι
- ¼ κ.γ. μάυρο πιπέρι
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
- ½ tsp θυμάρι , ξηρό
- 100 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά αραιωμένο σε 50 mlγάλα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και το σολομό και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σοτάρουμε τι γαρίδες σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε τα φιλέτα σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 πρέζα νιφάδες τσίλι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει, ρίχνουμε το τυρί κρέμα αραιωμένο με το γάλα. Μόλις δέσει, προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού και τα σπαμε με λενα πιρούνι. Προσθλετουμε τις γαρίδες, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατεύομε καλά. Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!