Skip to main content
x

Το τραγικό τέλος δύο παιδιών με διατροφικές διαταραχές

 

Την ιστορία δύο νέων ανθρώπων που έφυγαν άδικα από τη ζωή παρουσιάζουν οι 24 ΩΡΕΣ, το Σάββατο 1η Ιουνίου, στις 18:30, από τον Alpha Κύπρου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το κεφάλαιο των νοσογόνων διατροφικών διαταραχών. Από τη μια ο Παναγιώτης 21 ετών και από την άλλη η Παντελίνα 32. 

 

Και οι δύο τους αντί να χαίρονται τη ζωή τους, βρέθηκαν στον τάφο, ντύνοντας στα μαύρα τους δικούς τους ανθρώπους και φέρνοντας ξανά στο φως τη γύμνια ενός κατά τα άλλα ευρωπαϊκού κράτους που αποτυγχάνει να στηρίξει τα ίδια του τα παιδιά. 

 

 Ο Παναγιώτης μεγάλωσε χωρίς πατέρα και σε ένα ιδιαίτερο οικογενειακό περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το μπούλινγκ που δέχθηκε λόγω των περιττών κιλών του, βρήκε "διέξοδο" στην υπερκατανάλωση φαγητού και κλείστηκε στον εαυτό του. Κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί την σιωπηρή κραυγή του. Είχε ξεπεράσει τα 200 κιλά και παρά τις προσπάθειες του να κάνει μια νέα αρχή, πάντα αποτύγχανε λόγω και της απουσίας μιας οργανωμένης δομής που θα αναλάμβανε την περίπτωση του καθώς πέραν των κιλών υπήρχαν και πολλά άλλα θέματα που είχαν να κάνουν με την αυτοεκτίμηση και την ψυχολογία του. 

 

Τελικά ο Παναγιώτης κατέληξε στην Εντατική, όπου όπως είχε αποκαλύψει πριν μερικούς μήνες ο Alpha Κύπρου, δεν υπήρχε το κατάλληλο κρεβάτι για την περίπτωση του με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα για την υγεία του. Και αυτό παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες νοσηλευτών και γιατρών, οι οποίοι τον αγάπησαν σαν δικό τους παιδί. Εν μέσω μιας βασανιστικής πορείας 7 μηνών και δημόσιων καταγγελιών, τελικά ο Παναγιώτης έφυγε από τη ζωή στις 9 Μάϊου και ενώ βρισκόταν στο Ισραήλ όπου πέρασε τις τελευταίες 20 μέρες της σύντομης ζωής του. 

 

Από την άλλη, η Παντελίνα, η οποία έπασχε από νευρική ανορεξία, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της για βοήθεια και μέσω του διαδικτύου αλλά και ενώπιον της Βουλής, απογοητεύτηκε, παραιτήθηκε και τελικά έφυγε για το μεγάλο ταξίδι πριν από 9 μήνες. 

 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του, μας παρουσιάζουν ένα συγκλονιστικό επεισόδιο με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας μιας οργανωμένης δομής, που θα αναλαμβάνει ανθρώπους, όπως ο Παναγιώτης και η Παντελίνα. Γιατί εκεί έξω υπάρχουν πολλοί τέτοιοι... 

 

Στο φως έρχονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες της "ζωής" αυτών των νέων παιδιών, οι οποίοι έφυγαν στην ουσία αβοήθητοι και με το παράπονο στα χείλη. 

 

Newsfeed Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγία
20/06/2024 12:48
Ο ποινικολόγος προφυλακίζεται μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης
Ψυχαγωγία
20/06/2024 12:26
Χώρισαν πριν δέκα μέρες
Ψυχαγωγία
20/06/2024 12:09
Δείτε πώς αντέδρασε η Σάττι - Αμετανόητη η Νέγκα
Ψυχαγωγία
20/06/2024 12:00
Αναφορά και στον Γιώργο Λιάγκα